Een dakdekker zorgt ervoor dat hij jouw nieuwe dakbedekking professioneel aanlegt. Ook is hij in staat de huidige dakbedekking te repareren. Ben jij van plan om een dakdekker in te schakelen dan ben je hier op het juiste adres! Door middel van deze checklist zie je niks over het hoofd tijdens het gehele proces.
Inhoud van deze prijsgids
Check 1: Wanneer vervang je het dak?
- Wanneer er afgeschilferde dakpannen aanwezig zijn of wanneer er overduidelijke schade is aan de huidige dakbedekking/dakpannen.
- Wanneer er is vastgesteld dat er een lek is in de huidige dakbedekking. Dit zal snel duidelijk worden wanneer er zich daar een kamer bevind die in gebruik is.
- Wanneer de huidige constructie is aangetast door houtrot. Dit kan zeer gevaarlijk zijn aangezien het de stabiliteit van de dakconstructie aantast.
Check 2: Het materiaal van een hellend dak
Het dak gaat vervangen worden. Je kunt daarmee ook gelijk kiezen voor bijvoorbeeld een nieuwe uitstraling! De volgende materialen kunnen gebruikt worden voor een hellend dak.
- Kunstleien
- Bitumenleien
- Natuurleien
- Betonpannen
- Overzetdak
- Riet
- Kleidakpannen
- Zink
Check 3: Het materiaal van een plat dak
Net hebben we de materialen gezien die gebruikt kunnen worden voor een hellend dak. De volgende materialen kun je gebruiken voor een plat dak.
- Bitumen
- EPDM
- Groen dak
- PVC
Check 4: Het proces van het dak vervangen
- Als eerste wordt de huidige dakbedekking verwijderd
- Het vervangen van de huidige dakconstructie (indien nodig). Dit kan nodig zijn wanneer er bijvoorbeeld houtrot is geconstateerd waardoor de dakconstructie onstabiel wordt
- Het plaatsen van de nieuwe dakbedekking. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een ander soort dak te laten leggen. Let wel op dat je dit moet navragen. Soms mag je bijvoorbeeld niet het straatbeeld aanpassen.
- Als laatste wordt de nieuwe constructie volledig gecontroleerd. Hierbij wordt er onder andere gekeken naar de waterdichtheid van het dak.
Check 5: Bespaar op de prijs
De voordeligste manier om een dakdekker in te huren is door gratis én vrijblijvend offertes aan te vragen. Dat kun je hier doen. De volgende punten komen in de offerte:
- Een uitgebreide omschrijving van alle werkzaamheden
- Een uitgebreide omschrijving van de totale kosten
- Een uitgebreide omschrijving van de gebruikte materialen
- Erkenningen en keurmerken van het bedrijf
- Moet je vooraf betalen? (achteraf is ideaal natuurlijk)
- Welke garanties worden er gegeven?
- Einddatum van de offerte